Kralen armband

 Kralen armband

Kralen worden gebruikt als versiering. Ze worden voor kettingen en armbanden gebruikt. Hiervoor hebben ze een klein gaatje nodig. Je kunt kralen in heel veel soorten materiaal verkrijgen. Hieronder worden een aantal materialen genoemd.

armband bijoux 1

Het materiaal

Hout
Houten kralen kunnen gezien worden als de basis. Deze worden namelijk al een lange tijd gebruikt. Ze worden nog steeds veelvuldig gebruikt en kunnen een mooie toevoeging zijn op een armband met meerdere kralen. Daarnaast zijn ze ideaal te gebruiken voor kinderen aangezien houten kralen erg makkelijk zijn bij het rijgen.

armband bijoux 2

Glas
Armbanden met glas laten maar weer eens zien dat glas een veelzijdig materiaal is. Glazen kralen zijn er in veel soorten. Zo heb je geslepen glaskralen, maar ook rond, glas, glanzend en helder en kunnen glazen kralen voorzien worden van een coating waardoor ze een mooi schitterend effect krijgen. Facetkralen hebben afgesleepte vlakjes.

armband bijoux 3

Zilver en goud

Om een dure look aan je kralen armband te geven kun je ook voor zilver en gouden kralen kiezen. Deze kralen armbanden kunnen een premium look aan je outfit geven.

Soorten kralen armbanden

Er zijn erg veel soorten kralen armbanden om uit te kiezen.

Grote of kleine kralen armband

Je vindt meestal kleine kralen om armbanden, maar dat betekent niet dat er geen grote kralen armbanden bestaan. Deze bestaan wel degelijk. Zo kun je erg grote kralen armbanden kopen. Bijvoorbeeld van hout.

Buddha kralen armband

De zogenaamde Buddha kralen armband bestaan uit kralen met een Buddha beeldje. Dit kunnen veel verschillende soorten beeldjes zijn, maar de armbanden vallen op aangezien er altijd iets van Buddha aan de armband zit.

Wikkelarmband

Wikkelarmbanden kun je veelvuldig in de leren soort krijgen. Maar je kunt ze ook in de kralen soort krijgen. Een wikkelarmband is een armband met meerdere lagen.

Multicolour

Kralen armbanden hoeven natuurlijk niet uit dezelfde kleur te bestaan. Daarom kun je ook multi kleur kralen aanschaffen of zelf maken. Ze kunnen er wel wat kinderlijk uitzien.

Zelf kralen armband maken

Je kunt natuurlijk ook je eigen persoonlijke armband maken met kralen. Je hebt namelijk alleen een draad, kralen en een sluiting nodig.

Hoe duur zijn kralen armbanden?

Doordat er zoveel soorten kralen armbanden bestaan zijn er ook veel prijsklassen beschikbaar. Zo kun je bij Bol.com al vanaf 3 euro kralen armbanden kopen en via andere online shops zelfs nog goedkoper. Maar als je kiest voor een kralen armband die bestaat uit zilver of goud dan ligt de prijs een stuk hoger. Ze kunnen gauw rond de 200 euro worden.

armband bijoux 4